Diversitat i incidència

VALÈNCIA INTERRELIGIOSA

Play Video about Valencia Interreligiosa. SJM Valencia

València Interreligiosa és un espai pedagògic de trobada i diàleg entre cultures i religions que naix amb la vocació de contribuir a la convivència inter religiosa i intercultural i la cohesió social en la ciutat de València. 

Este programa està financiat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

A QUI VA DIRIGIT

Grups d’escolars, adolescents, joves i persones adultes interessades en el diàleg i la convivència entre les cultures i tradicions religioses que, a dia de hui, conviuen en València. 

L’ESPAI

L’espai consta de:

OBJECTIUS

Mitjançant una exposició interactiva i participativa es pretén:

METODOLOGIA

Es tracta d’una exposició interactiva i participativa que fomenta l’aprenentatge significatiu perquè potencia la curiositat de l’alumnat i construeix el coneixement des del diàleg i la participació des del respecte i la llibertat d’expressió. 

En un itinerari que recorre dos aules, l’alumnat anirà descobrint i interactuant amb elements de les diverses tradicions relatius als aspectes més significatius del culte i del ritu, representacions de la divinitat, textos sagrats i objectes usats en l’oració.

En un primer moment, es formen cinc grups que es distribueixen en taules per a observar i manipular diversos elements de les distintes tradicions: cristianisme, judaisme, islam, hinduisme i budisme. 

En un segon moment, s’aborda la “intel·ligència espiritual” i la capacitat d’interioritat de l’ésser humà com a invitació al respecte i a la dignitat de totes les persones i creences. És un espai preparat per a la interioritat i la reflexió al qual s’accedeix sense sabates, a poc a poc i en silenci. En este context projectem un vídeo sobre la importància d’establir ponts de diàleg per a la convivència i per a reconéixer la riquesa que aporta la diversitat cultural i religiosa.

*Més informació sobre este programa al web d’educació-valencia. es

Per a sol·licitar-nos més informació del programa i PODER RESERVAR LES ACTIVITATS, pots contactar-nos per correu:

ÀREA DONA

L’àrea de dones del SJM-Valencia té en l’actualitat quatre línies de treball fonamentals:

RECONSTRUINT HISTÒRIES

Acompanyem el grup de dones “Reconstruint històries”. En ell, es realitzen diferents activitats en relació amb el benestar corporal, així com el benestar emocional.

Junt a les companyes planegem activitats culturals, psicoeducatives, creatives o excursions, on crear un espai segur de creixement mutu i teixit de xarxes. Així mateix, este espai té com a objectiu acompanyar en el dol migratori, per a la seua resignificació i trànsit equilibrat.

Este grup de dones migrants es troba dimecres de vesprada de 17:00 a 20:00 hores.

HORT DE "DONES SJM"

Contem amb un hort comunitari en l’Horta Oest (Campanar).

El punt de trobada principal es realitza dijous de vesprada. Cal destacar que les dones també acudeixen de forma autònoma al llarg de la setmana. 

El treball de l’hort aprofita com a espai de trobada informal, terapèutic, de desconnexió, de contacte amb la terra i de consciència dels processos, l’espai que habitem i els aliments que consumim.

DONES EN ACCIÓ

Este grup concretament es dirigeix a dones migrants que treballen en el sector de la Llar i les cures.

Este espai es facilita els dissabtes de vesprada per a respondre a les necessitats del col·lectiu. 

Este punt de trobada és molt paregut en la seua forma al grup de “Reconstruint Històries” però posa més l’accent en la formació de drets laborals i en la incidència política de les dones treballadores d’este sector. 

ACOMPANYAMENT PSICOSOCIAL INDIVIDUALITZAT

Promovem acompanyament psicosocial individual a dones migrants per a facilitar el seu enfortiment personal i millorar el seu estat psicoemocional.

Si vols més informació sobre qualsevol dels programes de l’Àrea de Dona, pots contactar-nos per correu electrònic o WhatsApp.